Lähdimme matkaan kohti Helsinkiä puolen päivän maissa. Oli oikein leppoisan keväinen kevätpäivä ja Kakella oli kalju. Sen kunniaksi ostimme hieman matkakaljaa huoltoasemalta. Päiväkännäykseen asti ei kuitenkaan päästy, koska olin viime viikonlopusta ja FM:n Vepan neuvoista johtuen ottanut käyttöön uuden ”kuuden tunnin säännön”. Jos tekee mieli päivällä röpötellä, niin antaa mennä, mutta vähintään kuusi tuntia ennen keikkaa hanat kiinni. Jostain syystä tekniikan pojatkin olivat mielissään tästä uudesta säännöstä. Vaikka tuskin uskoivat meikäläistä…

Tavastian lähestyessä pääsimme nauttimaan Helsinkiläisten teekkareiden kauneudesta pitkin tienpientareita. Haikein mielin tuijotimme katuojia ja toivoimme olevamme siellä, samassa kunnossa. Emme kuitenkaan olleet, vaan saavuimme juuri Tavastian pihalle roudaamaan. Roudauksen jälkeen olikin aika käydä kurkkaamassa Ilveksen tarjonta, ja sieltähän löytyi hanatuotteiden lisäksi herrat Sinkkonen ja Hynynen Kotiteollisuudesta, sekä hetkeä myöhemmin YUP:n Mannonen. Mikäs siinä vappuaattoa kilistäessä, mukavia herroja kun ovat.

Sountsekin jälkeen ruokaa lärviin ja hotellille makaamaan. Ei tässä oikeastaan mitään muuta tapahtunut.

Keikkapaikalle saavuimme satunnaisessa järjestyksessä hieman ennen Monsteriserin vetoa, mutta valitettavasti emme päässeet sitä diiggailemaan, koska meillä oli yllätys Helsingin vapun juhlistajille. Hyvissä ajoin olimme sopineet pukeutuvamme KISS-yhtyeen tutuiksi tekemiin maskeihin. Ja näinhän myö tehtiin. Maskeeraajana toimi A. Hyyrynen ja homma muuten pelasi! Eniten nauruhermoja koetteli Kake kissa-maskeineen, josta hän sai välittömästi uuden lempinimen: Lemin kuumin kolli!

Intro soimaan ja neljä KISS miestä + homopoliisi lavalle! Lavalla oli oikein mukava meininki soitella heviä. Meikäläinen heitti jo toisessa biisissä lavalle turvalleen (no okei, selälleen) kun piti mennä kikkailemaan monitorin päälle.Yleisö lauloi mukana, pitti pyöri ja taisipa siellä käydä jotkut daivaamassakin.

Jossain vaiheessa keikkaa Hyrde otti puhelinyhteyden Virgin Oilissa esiintyvään Kotiteollisuuden Hynyseen. Tämä oli aiemmin päivällä sovittu juttu. Antti soittaa, pojat keskeyttävät biisin ja puhelin Jounille. Näin tehtiin, mutta kovan metelin vuoksi puhelimesta ei kuulunut yhtään mitään, vaikka meillä oli oikein tulkki lavalla. No, oli se kuitenkin yrittämisen arvoinen sketsi. Puhelimet helvettiin ja tukat taas pyörimään! Erittäin hyvä meno siis. Encoretkin tuli vetästyä huutavalle yleisölle, minkä jälkeen lähettiin pesemään maskit pois.

Keikan jälkeen tuli tuttuja moikkailemaan ja utelemaan iltasuunnitelmia, mutta kaikkien pettymykseksi ilmeisesti kukaan meidän porukasta ei lähtenyt mihinkään. Kyllä se Stam1na on hurja ryhmä!

No, mie pääsin ainakin kauniin naisen kanssa hotelliin yöksi…