Huurunen Horror Helsingtorg.

P: Kotikaupungin Merja. Eiku keikki siis luvassa. Tämäpä mukavaa! Muutama päivä arkea olikin ihan riittävästi. Myö mäntiin huudeille joskus iltapäivästä, koska oli erikoishommia luvassa. Nimittäin Veripalvelun henkilöstöä tulisi ottamaan kuvia meien äänentarkistuksesta ja toisi meille hienot Kantis-paidat. Jos olet missannut, mistä on kyse, tässä linkki: https://www.facebook.com/Stam1naOfficial/posts/10152032671145919

H: Tää on liian jumbo city! Vanhat kotikulmat, vanhat kauhut. On ratikkaa, on metroa, on katuja, joiden nimet pitäisi tuntea, vaikkei asukaan koko umpeenammutussa kaupungissa.

kp: Vatsassa väänti. Ei kuitenkaan maailman suurimman kaupungin vilskeen vuoksi, vaan muista syistä. Maha pysyi amaupitsalla kurissa, joten jännittynein mielin kohti iltaa…

P: Tsekki taisi mennä ihan mukavasti, vaikka aina eri paikat ja lavat kuulostavat erilaiselta. Tämä on varmaan myös omasta mielialasta kiinni. Lämppäreinä toimivat nuo vanhat tutut FM2000-orkesterista ja kävimme suusanallisesti ns. kuulumiset läpi. Olihan viime tapaamisesta tovi.

E: Ihania miehiä. Ja hauskoja. Meininki ei ollut kummallakaan bändillä enää kuin 2008 konsanaan, mutta en kuullut kenenkään valittavan aiheesta. Bändinäkin Äffämmät vaikuttivat ihan toiselta. Rotan käskytyksessä on kyllä yhtä hullu meininki kuin miehen sanoituksissa.

kp: Poikia oli ihana nähdä. Harmi vain, että aina näin reissun päällä tapaamiset jäävät nopeiksi moikkailuiksi ja sanan vaihdoiksi, koska tekemistä on niin paljon. Ja Äffämmillä on edelleen sama ja rento punk-asenne, kun koko heidän bändi henkilöstöineen majoittuu yhdessä Omppu-hotlan huoneessa. Stam1nalle oli varattu 7 kakkosta Albertinkadulta.

P: Keikkiin valmistautuessa jollekin tuli mieleen, että mitäs spesiaalia myö ollaan varattu keikalle, koska olimmehan haastaneet yleisön pukeutumaan naamiaisasuihin. Huuru taisi tehdä muutaman puhelun ja paikalle saatiin säkillinen hassuja hattuja yms. Lavalle astuivat siis kouluja käynyt Zorro, Batman, toinen Batman, kilpa-autoilija ja joku erittäin paha hirviö (Kake).

E: Oli päivänselvää, että jossain vaiheessa jonkinlainen paluu kaislahameosastolle tulisi tapahtumaan. Loogisimmin tietysti vappuna. Pienellä huumoritwistillä sisään ja ja nätisti meistä kuoriutui myös Virgin Oilille kevään rundannut, kuolemanvakava Stam1na. Paitsi, no, Kaikasta…

kp: Nananananana Bätmääään… Kannatti.

P: Itse keikki oli kyllä nihkeä eikä oikein missään vaiheessa tuntunut lähtevän lentoon. Tämä taisi olla kollektiivinen mielipide illasta. Noh, aina ei voi olla se paras keikki. Jengi oli kuitenkin hyvin mukana eikä tuntunut hapuilusta piittaavan.

kp: Ei lähtenyt, ei tällä kertaa. Yleisö oli liekeissä, bändi ei. Mutta sen verran tuli selkääntaputtelijoita keikan jälkeen, että ei tämä nyt tainnut olla huonoimmasta päästä, joten pienen kiroilun jälkeen mielialakin muuttui aavistuksen parempaan suuntaan.

H: Niin, mikä lie notkahdus ennen kevään loppuponnistusta… Kyllähän siellä valkolakit pyörivät pitissä ihan nätisti kuitenkin. Kiitos siis, Helsinki, pääkaupunkimme, tästäkin kokemuksesta. Tämän alkuvuoden Stadi-pitoisuus on ollut niin väkevää, että liekkö enää yhtä ainutta paikallista, joka ei olisi Stam1naa ollut kuulemassa 2014. Siitäs saitte.

Paluu sketsilandiaan.