Kuuntele Kuudet raamit tästä. Yhtyeen seitsemäs albumi Elokuutio ilmestyy 18. maaliskuuta

 

Lemiläinen metalliyhtye Stam1na julkaisi tänään uuden singlen, Kuudet raamit. Kappale on ensimmäinen maistiainen 18. maaliskuuta ilmestyvältä Elokuutio-albumilta. 

 

Kappale ponnahti heti ensidemomuodossaan levyn tsemppibiisiksi. Tätä kertosäettä tullaan hekumoimaan kauan: näen Stam1nan rähisemässä Kuutta raamia vielä vuonna 2026, kun Spotifykin on integroitu wifillä talamukseen. Se on elokuutio, korvamato”, kuvailee kappaleen sanoittaja Antti Hyyrynen.

 

Vahvasti tarinallisen Elokuutio-albumin tuotti Janne Joutseniemi ja sen miksasi ruotsalainen Jens Bogren. Miehen käden jälkeä on kuultu mm. Opethin, Kreatorin, Soilworkin ja Arch Enemyn albumeilla.

 

Yhtyeen seitsemännen albumin tragediamuotoisessa tarinassa Elokuutio manipuloi ihmismieliä. ”Elokuutio on lähitulevaisuudessa kotiportaillemme ilmestyvä uutuus. Se on itsetietoinen ja ilmainen. Se elää ja on olemassa vain yhteisön ylläpitämänä, videoissa ja valokuvissa. Se lisääntyy jakautumalla. Elokuutio kertoo meille, keitä me olemme, miltä me näytämme ja ketkä ovat vihollisemme. Elokuutio on valhe”, kuvailee sanoittaja Antti ”Hyrde” Hyyrynen.

 

Moninkertainen Emma-voittaja Stam1na tekee keväällä albuminsa tiimoilta ainoastaan kolme keikkaa Suomessa Sakara Tour 2016 pääesiintyjänä. Menestyksekäs Sakara Tour -kiertuekonsepti nousee huhtikuussa klubeilta areenaluokkaan, kun Stam1na, Mokoma ja Diablo valloittavat Lappeenrannan Holiday Club Saimaa Arenan 9. huhtikuuta, Espoo Metro Areenan 16. huhtikuuta ja Oulun Energia Areenan 30. huhtikuuta.

 

 

 

Haastattelut: Katja Vauhkonen / Fullsteam, katja@fullsteam.fi, puh. 040 747 9933
Keikat: Ari Koskinen / Fullsteam Agency , ari@fullsteam.fi, puh. 0400 808952
Levy-yhtiö: Sakara Records / info@sakararecords.com, puh. 0400 252 756