”Levyllä pilvipalvelu langettaa verikuuroja ja ihminen raamittuu päänsä sisään.”

 

Lemiläisen metalliyhtye Stam1nan uusi pitkäsoitto Elokuutio ilmestyy 18. maaliskuuta.
Yhtyeen seitsemännen albumin tragediamuotoisessa tarinassa Elokuutio manipuloi ihmismieliä. ”Elokuutio on lähitulevaisuudessa kotiportaillemme ilmestyvä uutuus. Se on itsetietoinen ja ilmainen. Se elää ja on olemassa vain yhteisön ylläpitämänä, videoissa ja valokuvissa. Se lisääntyy jakautumalla. Elokuutio kertoo meille keitä me olemme, miltä me näytämme ja ketkä ovat vihollisemme. Elokuutio on valhe”, kuvailee sanoittaja Antti ”Hyrde” Hyyrynen.

 

Vahvasti tarinallisen albumin tuotti Janne Joutseniemi ja sen miksasi ruotsalainen Jens Bogren. Miehen käden jälkeä on kuultu mm. Opethin, Kreatorin, Soilworkin ja Arch Enemyn albumeilla. Elokuution ensimmäinen singlelohkaisu julkaistaan 19. helmikuuta.

 

Moninkertainen Emma-voittaja Stam1na tekee keväällä albuminsa tiimoilta ainoastaan kolme keikkaa Suomessa Sakara Tour 2016 pääesiintyjänä. Menestyksekäs Sakara Tour -kiertuekonsepti nousee huhtikuussa klubeilta areenaluokkaan, kun Stam1na, Mokoma ja Diablo valloittavat Lappeenrannan Holiday Club Saimaa Arenan 9. huhtikuuta, Espoo Metro Areenan 16. huhtikuuta ja Oulun Energia Areenan 30. huhtikuuta.

 

Elokuutio:
1. Ikoneklasmia
2. Elokuutio
3. Meidänkaltaisillemme
4. Pala palalta
5. Pienet vihreät miehet
6. Mätä hohtava omena
7. D.S.M.
8. Marttyyri
9. Kuudet raamit
10. Valhe

 

 

Haastattelut: Katja Vauhkonen / Fullsteam, katja@fullsteam.fi, puh. 040 747 9933

Keikat: Ari Koskinen / Fullsteam Agency , ari@fullsteam.fi, puh. 0400 808952

Levy-yhtiö: Sakara Records / info@sakararecords.com, puh. 0400 252 756