Metalliyhtye Stam1nan Cube Libre 2016 -kiertue huipentuu kolmeen keikkaan Helsingin Tavastialla joulukuussa. Yhtye soittaa perjantaina 16. joulukuuta keväällä julkaistun Elokuutio-albumin kokonaisuudessaan. Jo ennakkoon loppuunvarattu lauantai 17.12. vietetään Cube Libre 2016 -kiertueen päätösjuhlien merkeissä. Suuren kysynnän johdosta Stam1na nähdään Tavastialla myös jo torstaina 15. joulukuuta. Torstain keikalle pääsevät myös alaikäiset fanit. Liput keikalle myynnissä nyt osoitteessa tiketti.fi

Tavastiaklubin Juhani Merimaan mukaan Stam1nan kolme iltaa maan legendaarisimmalla rockklubilla on historiallista. ”Suomalaisista metalliyhtyeistä ainoastaan HIM on soittanut useamman kuin kaksi iltaa peräkkäin Tavastiaklubilla”, muistelee Merimaa.

Yhtyeeltä ilmestyi tänään ennenjulkaisematon kappale Verisateenkaari. Biisin on voinut kuulla aiemmin vain Elokuutio-puhelinapplikaation kautta, mutta nyt se on saatavilla myös kaikista digitaalisista kauppapaikoista. Kuuntele Verisateenkaari tästä.

Levykokonaisuuden hahmottuessa olin itse Verisateenkaaren säveltäjänä ja sanoittajana jättämässä heti tätä biisiä pois. Niin synkkä se on. Biisi istuu omaan aikakauteemme liian sattuvasti, liian graafisesti. Ei suositella lapsille”, kuvailee Stam1nan Antti Hyyrynen.

Monikertaisen Emma-voittaja Stam1nan seitsemäs albumi Elokuutio ilmestyi maaliskuussa 2016 ja se myi kahdessa viikossa kultaan oikeuttavan määrän. Vahvasti tarinallisen albumin tuotti Janne Joutseniemi ja sen miksasi ruotsalainen Jens Bogren.

Osalla Stam1nan syksyn keikoista nähdään myös lämppärit Anal Thunder, Kasvoton, Ikinä ja Apina. Oulun keikalla nähdään myös legendaarinen 30-vuotisjuhlavuotta viettävä yhtye Waltari.

Cube Libre 2016 kiertueen kaikki keikat nähtävillä tästä linkistä.