Nuorisomusiikkia mosh pittiin!

H: Tavastian jälkilöylyjen kuivattamana olikin järkevää lähteä kello kolmentoista soittokliniikalle! Mie ja Kai-Pekka röhnyttiin hakemaan Luziferista muutamat soitinlaatikot, suunnataksemme sitten Kampin Musamaailmaan. Sovimme soittavamme koko SLK-albumin lävitse paikalle saapuneelle yleisölle. Pienen teknisen säädön ja esipuhelun jälkeen aloitimme urakan Rautasorkasta edeten. Yllättävän lämminhenkiseksi tilaisuudeksi osoittautui istunto, jonka aikana porukka sai kysellä yhtä sun toista, esittelimme miesmäisesti keihäitämme ja joimme vissyvettä pullokaupalla. Tämä oli hauska setti, onneksi toteutui!

kp: Tämä jännitti etukäteen enemmän kuin yksikään keikka, mutta kannatti tehdä. Tilaisuutta kuvasi hyvin sanat rento ja lämminhenkinen. Tämä oli erittäin mukava kokemus, ja antoi uskoa siihen, että näitä voi ja kannattaa tehdä useinminkin.

P: Tarkoitus oli tulla tsekkaamaan jätkien klinikka, mutta pääsin sängystä ylös turhan myöhään. Melkein samantien piti lähteä Nosturin tsekkiin.

Hedel-Man!

kp: Nosturin tsekissä tuli ensimmäistä kertaa ongelmia tämän uuden kattauksen kanssa. Basso ei tuntunut lavalla, eikä kuuntelua meinannut saada järkeväksi sitten mitenkään. Pienen sorvauksen jälkeen kuuntelu saatiin kuitenkin välttäväksi, ja luotin siihen, että illan keikalla porukan täyttäessä rakennusta ääni summautuu tyhjää salia paremmaksi.

H: Nosturin soundcheckin jälkeen Pekka ja Kaikka jäivät Infernon tentattavaksi. Lasettelin hotellille tsekkaamaan puoliunessa Imatran voittokulkua Suomen tv-historiassa. Hyvä Antsku. Yllättävän vetävä hahmo. Jämäkällä tavalla naisellinen. Kröh.

 

P: Tsekin jälkeen murusta rinnan alle ja Infernon haastikseen Kangas-Michaelin kanssa. Löpisimme niitä näitä.

kp: Se oli oikein hauska haastattelu. Infernon hommien jälkeen otimme yhtyeenä vielä kantaa Elmun Konepaja halli -projektiin, ja puhuimme videokameralle niitä näitä. Kävimme myös pihan puolella huudattamassa jonottavia ihmisiä kameralle. Toivottavasti päättäjät ovat myönteisiä tämän hankkeen osalta. Nosturi on helvetin hieno keikkapaikka, eikä vähiten sen takia, että myös alaikäisillä on mahdollisuus päästä nauttimaan livemusiikista. Olisi säälittävää ja noloa, jos pääkaupungissa ei olisi tällaista paikkaa, johon kaiken ikäiset musiikin ystävät saavat tulla nauttimaan keikoista.

Haastisten jälkeen ehti katsoa vielä Lappeenrannan omia poikia, eli MADRED-yhtyettä. Voi perse, millä vimmalla ja innolla jätkät tykittivät menemään heviänsä. Tällaisia yhtyeitä on aina ilo katsoa. Meininki katossa ja jätkät energiaa täynnä. Seinäjoella uusiksi!

H: Tavastian glorian jälkeen Nosturiin jäi pieni paine pistää paremmaksi. Tupa oli pullollaan possea. Rykäisimme setin käyntiin. Selkälihas niin kipeäksi venähtänyt edellisenä iltana, että ilman pop-up-manageri Zaanin lihashierontaa ja tulehduskipulääkettä tästä illasta ei olisi tullut yhtään mitään. Jotenkin se sitten siitä taittui kuitenkin. Sain mahdollisuuden sijoitella biisilistaa tänä iltana laulajan näkökulmasta: täten Dynamo sijoittui suht alkusettiin. Teos vaatii näet puhdasta, pienesti lämmiteltyä äänijännettä.

P: Täytyy rehellisesti todeta, että meno oli jopa kovempaa kuin edellisen illan Tavastialla! Nuoriso pittasi, surffasi ja mylvi kuin mikäkin kiimaeläin. Soitto soljui mukavasti ja yleisöstä sai älyttömästi energiaa. Kiitos Nosturi, teitä on vaikea päihittää.

kp: Keikan aikana oli valitettavasti havaittavissa kaikenlaista hapuilua bändin puolelta, mutta se ei näyttänyt vaikuttavan yleisöön millään tavalla. Nuoriso bailasi pittikarsinassa kuin hullut puurokattilan ympärillä. Oma fiilis oli keikan jälkeen hieman laimea, mutta monet Tavastian ja Nosturin keikan nähneistä olivat jopa sitä mieltä, että Nosturissa oli Tavastiaa parempi veto. Hyvä keikka oli Nosturissakin, ei siitä pääse mihinkään.

H: Show ohitse, kolmen päivän Helsinki-rundi ohitse! Älyttömän hieno fiilis laskeutui niskoihin rauhallisuuden tunteena. Se oli siinä. Kuivattelun jälkeen takahuone täyttyi tutusti tuttavista & ystävistä. Miksemme olisi ottaneet yhdet veljeyden maljat? Miksi emme olisi nauttineet työn hedelmistä? Miksi emme olisi maistaneet fisun viileää lilliä Nosturin upeassa takahuoneistossa? MIKSI?

40-vuotias Surmacoren lähettiläs, Suomen nuorin mies + maalaisjuntti.

H: Menin sitten antamaan zombie-paidan päältäni nousevan auringon pojalle. Tein sen markkinointimielessä.

P: Ja toisinto edellisestä illasta. Lössi Bar Bäkkärille, jossa mm. Bullet for my valentinen basisti ja kitaristi törmäilivät ja kaatoivat drinkkejä päälleni. Elin unelmaa. Oli siellä joku japanilainen metalcore-bändi myös, innokkaita olivat, vaikka kielitaito oli hieman hakusessa.

kp: Jättimäisellä Kovasen taksilla taas kerran Bäkkäriin, jossa liikkuminen reppujen kanssa oli haastavaa. Valentinen basisti itki pitkin iltaa, mutta sehän ei menoa haitannut. Paljon tuttuja, paljon hyvää tunnelmaa. Bäkkäristä siirryimme vielä jatkoille ja sieltä hotellin aamupalalle, kunnes pystyssä oli enää allekirjoittanut ja Suomen nuorin mies. Juhlistimme tätä aamuvirkeyden hetkeä vielä hotellin aulabaarissa ottamalla yhdet Irish coffeet. A’vot. Hieno kolmipäiväinen Helsingissä, erittäin hieno.

Osaiskohan joku kertoa, kuka olikaan tämä japanilainen metallimuusikko...? Entä toi juoppo?