H: Sami Hedbergin ja Zaanin myötävaikutuksella henkilökohtaine TUSKANI kick-starttasi jo torstaina. Tavastialla pidetty Heat Seeket -tapahtuma, perjantainen festivaalihilluminaatio sekä sunnuntaille saakka venynyt Bailando-laidando mahdollistui pääkaupungissa mainittujen herrojen ansiosta. Itse siis marinoin lettuni siihen kuosiin, että ghost-naamio olisi ollut tarpeen lauantain h-hetkillä…

kp: Olin saanut jotain vihiä ryhmärämän seikkailuista perjantai-iltana puhelinluuriini ja sitä kautta päässäni kaikui sanajono ”oi jospa oisin saanut olla mukana”… No, en ollut, mutta lähdin lauantaiaamuna hyvissä ajoin kohti Helsinkiä tarkoituksena tavata Suomen hulluin myrskyläläinen Jonttu, ja Porvoon lemiläisin suomenruotsalainen radio- ja yleispersoona Kjell. ”Kellin” luona otimme löysähti ennen siirtymistä Suvilahteen kuunnellen muun muassa hassuja juttuja stereoista sekä paikalla olijoiden suista. Sitten koitti velvollisuudet muun muassa EMP-nimmarointikojulla.

H: EMP-kojusta tulikin koko viikonlopun tukikohta. Lullu oli huulessa, kun hyper-kesäinen Suvilahti velloi erittäin hyväntuulisena ja toimivana festivaalina ympärillämme. Viikonlopun aikana upea festivaali toi muassaan haastatteluja Venäjän rock-medioille, Belgiaan, sekä muutamiin kotimaisiin presseihin. Mutta lauantain bändikattaus vei voiton ja keikkapäivä olikin loppuunmyyty hyvissä ajoin.

kp: Nimmarikojulle oli muodostunut tuhansia kilometrejä pitkä kansainvälinen jono, eli meininki oli just eikä melkein! Tämän jälkeen kuljimme Kaken perässä, kuin ankanpoikaset kohti bussiamme tarkoituksena illan keikkalistan viilaus. Fiilaten ja höyläten saimme settilistat tietokoneen kautta tulostimesta ulos ja jännitys alkoi kiivetä kalsareihin. Onhan tämä nyt, saatana sentään, TUSKA.

P: Tuska on miulle kotoisa festivaali ja muutaman välivuoden jälkeen oli taas lemiläisten aika. Helle helli  kasvoja, kun saavuin alueelle ja samantien törmäsin Omnium Gatherum -posseen. Koko loppu festivaali menikin Vanhalationin rakkaassa seurassa. Omput veti hienon keikin ja omakin esiintyminen sai telttalavan täpötäyteen.

H: Ja keikkahan oli jättipotti! Perustelut: soitimme teltassa joka ahtautui ylitäyteen, sillä kuin tilauksesta kesäsademyrsky yllätti tuskailijat hakeutumaan suojaan. Bändi oli kuin rasvattu, pitti pyöri kuin Hurriganes ja slottimme sijoittui Anthraxin ja Ghostin väliin.

kp: Keikka ei ainoastaan ollut vuoden paras, vaan yksi parahaista vuosikausiin. Ja kun tapahtumapaikkana oli vielä Pohjoismaiden suurin metallifestivaali, en voisi olla onnellisempi, että se ässäkeikka sattui juuri Tuskaan. Iso kiitos yleisölle, aivan huikea kokemus!

P: Saattoipa tämä olla jopa Stam1nan paras Tuska-veto. Mustat myrskypilvet peittivät taivaan, kun lampsin suihkuun Ghostin aloittaessa messunsa päälavalla. Tästä tulisi hyvä viikonloppu.

H: Kiertueen nimeä myötäillen olimme uusineet takahuoneraiderimme. Itse vanha rakas tuttavamme Mariska ilmaantui Stadin kujilta bäkkärikopille ja fiksasi asiaankuuluvat cuba libret pöydälle notkottamaan. Oli turha ruveta motkottamaan. Ghostin soidessa uljaasti taustalla pimenevässä myrskyisessä yössä lemiläiset pakenivat kuin nakit takkaan.