Kauas on tultu. Kauas olemme menossa.

H: Kello 6 ylös, taksi alle ja Luziferin jääkylmään syleilyyn. Sänkyni oli kuin arktinen hauta. Vajosin painajaisiin, joissa bussimme täyttyi kansainvälisistä turistiporukoista, penkkirivit täyttyivät, enkä mahtunut kamoineni enää sisään. Heräsin Konginkankaan huoltoasemalla hyytävään virtsahätään, sekä Agentsien soidessa kovaäänisistä lujaa. Raju keskiviikkoaamu!

P: Näinpä! Issekin heräsin ennen kuutta ja puksutin junalla Jykylään Luziferin hentoon syleilyyn. Otin ensimmäisen kerran läppärin mukaan reissuun, koska tiedossa oli monen monta tuntia maantieajoa.

kp: Meikäläinen saapui Luziferin mekaanisen kehräyksen luokse asiaan kuuluvasti Lemiltä! Eipä! Lemillä oli hiljaista.

E: Otin ensimmäistä kertaa Pleikkarin mukaan pitkien siirtymien vuoksi, vaikka tiesin mihin se johtaa. Gran Turismo V ja ohjaimeni saivat kunnon kyytiä, mutta viihdearvo oli kohdallaan ja hyvä urheiluhenki säilyi ainakin siihen asti, kun neljän päivän kuluttua jäin bussista Tampereella. Pleikkari jäi autoon.

kp: Ennen viikonlopun soundtrackiksi muodostuvaa GT:n autojen loppumattomia kiihdytysääniä (NÄÄÄÄÄÄÄÄÄ NÄÄÄÄÄÄÄN NÄÄÄÄÄÄÄÄÄN) kerkesimme onneksi nauttia hetken myös oikeasta musiikista tutustuessamme Irwinin tuotantoon. Vanha viiksimies lasetteli kajareista todella pahoja riimejä…

Kaikki paitsi biisilistat ovat suurentuneet tänä keväänä.

P: Ouluun saavuttuamme oli vuorossa jo tavaksi muodostunut Levykauppa Äx:n nimmarisessio. Tällä kertaa populaa ei ollut ehkä niin paljon kuin jossain muissa paikoissa, mutta kynnelle kykenevät olivat sitäkin innokkaampia. Innostuminen on ehkä maailman hienoin asia!

H: Olimme hetken kuin aito Rock’n Roll -yhtye, sillä kävimme nimmarisessioiden jälkeen oluella. Aidolla päiväoluella! Namiahan se oli. Lisäksi kiidimme Emilin kanssa parivaljakkona suoraan haastateltaviksi Qstockin nettiporukalle. Teemana oli kermakakkujen lyöminen haastattelijan naamaan jokaisen huonon kysymyksen kohdalla. Mitä tämä kaikki on? Rock’n rollia!

E: Olut oli hyvää, nam, ESB:tä tankista. Kerma kakussa oli pahaa, sokeritonta.

P: Nelivitosen lava oli käynyt melko pieneksi sitten viime keikin, koska meillä on nyt omat valotkin lavalla. Aika pieni karsina siihen Huurun  ja Emmanuelin väliin jäi. Näillä mennään, ei mikään muutu.

E: Paitsi tällä kerralla vaihdettiin paikkoja Pekan kanssa, minä jäin vuorostani suoraan 45:n tolpan taakse. Siitä lempinimikin paikallisilta. Paikalliset kannustivat juomaan alkoholia; raiderissa ei ollut valkoviiniä, joten Sailor Jerry näytteli sen virkaa. Virhe, rommia suoraan silmään.

H: Tupa oli pullolllaan. Ihmeelinen keskiviikko.

kp: Loppuunmyyty Nelivitonen ja äärettömän hyvä meininki! Oulua kohtaan oli kovat odotukset, eikä onneksi tarvinnut pettyä tänäänkään. Lava oli ahdas, jolloin bändin puolesta emme voineet tarjota kaikista riehakkainta keikkaa, mutta onneksi yleisö teki sen meidän puolesta. Mieleen jäivät nuoren miehen kasvot pitistä SLK-kappaleessa: hän katsoi miuta vikassa bridgessä suoraan silmiin kädet pystyssä, intoa täynnä ja laski huutaen tahteja siihen, että viimeinen kertosäe räjähtää ilmoille. Sitten lähti! Kertsi sekä jätkä. Aivan mahtavaa.

1/4 suoritettu. Hyvä!

P: Keikki oli täyttä rautaa eikä mistää voinut aavistella, että kyseessä oli ke-ilta. Keikin jälkeen nopeat morjestukset paitatiskillä ja hotelliin.

kp: Paitatiskillä pyöri paljon kiinnostuneita ihmisiä. Tupakkikopissa and. Oulun erikoisuutena oil myös neljän hengen ulkomaalaisseurue, joista yksi taisi olla Kreikasta, yksi Saksasta, yksi Tsekeistä ja neljäs jostain Norjasta. En muista tarkasti. Hauska vaihtaa kommentteja myös vieraalla kielellä ja kuulla miten tämä meidän spedeily näyttäytyy heille, jotka eivät ymmärrä suomea.

H: Jep. Oulun paitatiskin meet & greet oli tämän kevään hektisin sessio. Kyllä siinä oli käsi hellänä kättelystä ja silmät sokeina salamavaloista… Kuin oikeilla Rock’n roll Warrioreilla!

P: Uskaliaimmat meistä jatkoivat vielä hotellin karaokessa, mutta kun sänky kutsuu, minä kuuntelen.

E: Tupa oli pullollaan. Anni varasti Anteron kanssa lähes jokaisen karaokevuoron. Ihmeellinen keskiviikko.

kp: Jussi paikkasi loistavasti karkuteille lähteneen Huurun, ja meikämanne sai vetää illan viimeisen hitaan, joka monitorimiksaaja Teemun mukaan kuului karaokesta hotellihuoneisiin asti. Hyvää yötä, Oulu!

You don't wanna be a part of this shit...